Εισαγγελική παρέμβαση μετά τη μήνυση Χαραλαμπίδου για περιφερειακή Κατερίνης και Πέλεκα

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τη μήνυση Χαραλαμπίδου για περιφερειακή Κατερίνης και Πέλεκα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μητρουλιά, προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε πριν από λίγο καιρό η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από κοινού με τον επίσης περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θεοδωρόπουλο για τα έργα «Περιφερειακή Οδός Κατερίνης» και «Αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Πέλεκα».

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν όσα καταγγέλλονται στην μηνυτήρια αναφορά και εάν αυτά στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες εις βάρος προσώπων (για πράξεις συνδεόμενες με υπηρεσιακή απιστία κ.ά.).

Όπως υποστηρίζουν οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι, από την πλημμελή εκτέλεση και υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων επήλθε σοβαρή ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο οικονομική, όσο και περιβαλλοντική, γι’ αυτό ζητούν να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η Περιφέρεια είχε ζητήσει τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για τη συνέχιση του έργου, το αίτημα απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρέκαμψε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και «αποφάσισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να καταβάλει στην ανάδοχο εταιρεία γύρω στα 6.000.000 ευρώ».

Ακόμη επισημαίνουν ότι ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας «προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την προαναφερόμενη απόφασή του, δεν προσέφυγε και κατά του αναδόχου του έργου».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *