Ανυποταξία στα μνημόνια και στους δανειστές της χώρας μας

Ανυποταξία στα μνημόνια και στους δανειστές της χώρας μας

Ανυποταξία στα μνημόνια και στους δανειστές της χώρας είναι το “συμπυκνωμένο” στίγμα του συνδυασμού της υποψήφιας περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», τονίζει χαρακτηριστικά πως «Το στίγμα μας θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε εννιά λέξεις ως εξής: “ανυπότακτοι στα μνημόνια και στους δανειστές της χώρας μας”», σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι βασικές προτεραιότητες τής παράταξης ορίζονται από τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίες σχετίζονται με την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και τη μη εκποίηση της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας.   

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην Περιφέρεια, η κ. Χαραλαμπίδου διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το στίγμα της υποψηφιότητάς της παραμένει το ίδιο και τονίζει: «ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πλεύση, ψήφισε και υλοποιεί μνημόνια, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών με τον καλύτερο τρόπο, γι’ αυτό κι εμείς ξεκαθαρίσαμε με τον πιο σαφή τρόπο τη θέση μας».   

Για την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας εκτιμά ότι τα έργα που αποφασίζονται και εκτελούνται δεν επιλέγονται με κριτήριο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και το σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά την εξυπηρέτηση «ημετέρων» και επισημαίνει ότι η Περιφέρεια θα πρέπει πρωτίστως να επιλέξει το δρόμο της αντιπαράθεσης με τις μνημονιακές πολιτικές και να στηρίξει ενεργά τα κοινωνικά κινήματα και τις διεκδικήσεις τους.   

Ακόμη, η κ. Χαραλαμπίδου σχολιάζει ότι «τα στοιχήματα είναι για το ποδόσφαιρο» και αναφέρει: «αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που μέχρι στιγμής είδαν το φως της δημοσιότητας, βρίσκουν την «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» σε καλή θέση, εμείς επιμένουμε ότι οι πολίτες “μιλούν” στις εκλογές». Σε κάθε περίπτωση, καθιστά σαφές ότι η παράταξή της δεν πρόκειται να συνεργαστεί «με τις δυνάμεις που δεν αντιμάχονται τα μνημόνια και έχουν συναινέσει ή έχουν υλοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές».

admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *